northernlitenorthernlite
» » Петранка Костадинова - Волка Мајчинска

Петранка Костадинова - Волка Мајчинска


Tracklist


1Волка Мајчинска3:33
2Кирјана4:20
3Слушни Ја, Сестро, Песната5:00
4Македонска Повест3:20
5Не Кажувај, Либе, Добра Нок3:45
6Гоцева Македонија4:12
7Дечиња Мои3:34
8Фато, Мори, Душмаке3:22
9Две Рани3:18
10Ја Излези Стара Мајко2:22

Info


Петранка Костадинова - Petranka Kostadinova updated their cover photo. 27 December 2016 . Петранка Костадинова - Petranka Kostadinova. 16 March 2019 . Makedonska Pesna. Listen to music from Petranka Kostadinova like Ne si go prodavaj Koljo ciflikot, Majstore, Majstore & more. Find the latest tracks, albums, and images from Petranka 11, 2019 - Петранка Костадинова - По Друм Одам - YouTube. Music Songs. Baseball Cards. Петранка Костадинова Дојчиновска е родена во 1949 година, во Сомбор, како дете во семејство на бегалци од Егејска Македонија. Во нејзините детски години семе. Music Songs Folk Album Baseball Cards Youtube Sports Macedonia Explore Hs Sports. More information. Saved by Ira Colancevska. See which songs from which albums Petranka Kostadinova played through the Petranka Kostadinova song information on moj roden kraj. Artist: Petranka Kostadinova. Album: Anthology of Macedonian Folk Song Vol. Macedonian Folklore Song Петранка Костадинова Petranka Kostadinova важеше за една од најдобрите интерпретаторки на старите народни песни и не без причина го носеше епитетот доајен на македонската народна музика. Многу песни се испеани во нејзината 35 години долга кариера, а во последно време Костадинова често настапуваше на фестивали каде што се негуваше македонскиот фолклор. Волка Мајчинска. Ubavo Makedonče. Narodne Pesme Makedonije. Grozda Stoeva - Petranka Kostadinova. 2020 CLiGGO MUSIC. Apps & Devices. App Creator. Рано или поздно, но почти всем актрисам приходится сниматься голышом. Кто-то соглашается таких большинство, а кто-то отказывается, например, как Джулия Робертс в фильме Красотка. Некоторым актрискам это дело очень нравится и они фоткаются голыми вне кино. Ева Грин Царство небесное, Мечтатели

Петранка Костадинова - Волка Мајчинска
Performer: Петранка Костадинова
Genre: Folk
Title: Волка Мајчинска
Country: Macedonia
Released: 1994
MP3 album: 1028 mb
FLAC album: 2703 mb
Source: Cassette, Album
№ Cat: МП 21166
Label: МРТ